Neem contact op

+31 (0)36 523 11 10   

info@wilcokoelinterieur.nl

Like ons op Facebook

Meubelmakerij

SCROLL NAAR BENEDEN

MEUBELMAKERIJ

MAATWERK

Kasten exact op maat gemaakt, wat u maar wilt? In de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, studeerkamer, hal, werkkamer en op zolder. Kortom: overal waar kastruimte nodig is. Ruimteproblemen zijn verleden tijd. Iedere centimeter in huis wordt optimaal benut.

Individuele wensen worden vervuld. Kasten kunnen moeiteloos in iedere situatie worden toegepast. Van vloer tot plafond. Van wand tot wand. Ook voor moeilijke ruimtes zoals onder of tegen een schuin dak zijn er oplossingen voor. Laat uw creativiteit de vrije loop. Klassiek, strak, kleurrijk en warm? De keuze is aan u en sta versteld van de vele mogelijkheden!

Het eindresultaat zal altijd geheel aansluiten bij uw ruimte, wensen en inrichting. Meubilair dat in alle opzichten aan uw persoonlijke wensen voldoet? Een slaapkamer, keuken of kast die speciaal voor u op maat en kleur is gemaakt? Uw bedrijfsruimte aangepast aan uw wensen? Een interieur dat volledig bij u past omdat u de vormen en materialen zelf heeft bepaald?

De levertijd is afhankelijk van de grootte van de opdracht en de planning. De levertijd wordt samen in overleg bepaald.

Uw wens wordt verwezenlijkt door Wilco Koel Interieur te Almere.

Werkwijze

Bezoek toonzaal

Bij de eerste kennismaking bespreek ik met u uw ideeën en wensen. Wij bespreken de functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en uitvoering van het gewenste maatwerk. Wij kunnen u helpen met de keuze van materiaal en u ook andere mogelijkheden laten zien. Samen komen we er altijd uit. Het één en ander zullen wij onderbouwen met de in ons toonzaal aanwezige modellen, systemen en materialen. Wij geven aan op welke wijze uw ideeën binnen het beschikbare budget gerealiseerd kunnen worden. Als u op basis van dit gesprek verder wilt gaan, maak ik een schetsontwerp. Het schetsontwerp is een globale weergave van het maatwerk meubel.

Materiaalkeuze

Een meubel kan gemaakt worden van massief hout maar ook van gefineerd plaatmateriaal, beplakt met een houtsoort van uw keuze. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kleur en tekening en is daarom erg bepalend voor het eindresultaat.

Wij werken met veel verschillende houtsoorten, bij voorbeeld beuken, essen, esdoorn, eiken, noten, kersen etc.

Als u meer van kleur houdt is het uiteraard ook mogelijk om plaatmateriaal in de door u gewenste kleur te laten spuiten. Elk gewenste kleur is mogelijk, zolang het merk met bijbehorende kleurnummer bekend is. Dit kan bijvoorbeeld een RAL, Flexa, Sikkens, NCS of Histor kleur zijn. Wij hebben diversen kleurenwaaiers ter beschikking. U heeft een ruime kleurkeuze!

De afwerking van de massief houten en gefineerde meubels vindt plaats met olie en was die zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Meubels die op deze manier zijn afgewerkt hebben een mooie, natuurlijke uitstraling. U kunt hierbij o.a. denken aan een kleurbeits of een monocoat olie.

Definitief ontwerp en offerte

Als u na bespreking van het schetsontwerp serieus overweegt het meubel te laten maken, dan maken wij een impressie. Een impressie bestaat uit een weergave van het gewenste meubel, uitgewerkt in tekeningen met exacte maatvoering. Kleine aanpassingen zijn op een later tijdstip soms nog mogelijk. Bij dit ontwerp ontvangt u de definitieve offerte, zodat u weet wat het maken van uw meubel u kost.

Exact inmeten

Na akkoord van de offerte, zullen wij contact met u opnemen voor een inmeetafspraak. Tijdens deze afspraak wordt de opdracht exact door ons ingemeten. Het gaat tenslotte ook om maatwerk… Ook is er de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten voor de details. U heeft ook de mogelijkheid om een vervolgafspraak in ons toonzaal te maken om de opdracht verder te bespreken.

Inkoop materiaal

U heeft, op basis van het definitieve ontwerp en de offerte, besloten het ontwerp van uw meubel of kast op maat daadwerkelijk te laten maken. Na ontvangst van de ondertekende offerte en een aanbetaling voor aankoop van de benodigde materialen, wordt er een planning gemaakt en worden de benodigde materialen ingekocht.

Realisatie

Als u een losstaand meubel laat maken, dan wordt het meubel in de werkplaats gemaakt. Wanneer u een geïntegreerd meubel of interieur laat maken, dan worden de materialen in de werkplaats globaal op maat gemaakt en volgt de exacte afwerking op locatie.

Installatie

Het meubel wordt bij u thuis afgeleverd en, indien afgesproken, geïnstalleerd en geplaatst. Het enige wat wij u vragen is om te genieten van het geleverde maatwerk.

Materialen

Om uw meubel te maken, werken wij in onze meubelmakerij met alle denkbare materialen zoals massief hout, fineer, plaatmaterialen en HPL. Bovendien werken wij ook met RVS, aluminium, staal en graniet. De materialen zijn allemaal te bezichtigen in onze toonzaal.

Het woord hout is een verzamelbegrip. Hieronder moet worden verstaan een groep materialen met de meest uiteenlopende toepassingsmogelijkheden. De botanische afkomst, de bodem- en klimaatsinvloeden en de organische opbouw in het algemeen maken dat hout zulke uiteenlopende eigenschappen heeft. Kennis van de eigenschappen en kenmerken van hout, de goede zowel als de minder goede, hebben wij voor tal van doeleinden nodig. Deze kennis vormt een belangrijk hulpmiddel voor verantwoord houtgebruik. Iedere houttoepassing stelt zijn eigen eisen aan de eigenschappen van het hout. Samenvattend kan men stellen dat het steeds zaak is hout zodanig toe te passen dat de gunstige eigenschappen zoveel mogelijk tot hun recht komen en de minder gunstige zo weinig mogelijk hinder veroorzaken.

Nerf: Met het begrip nerf geeft men aan of het hout is opgebouwd uit grote of kleine elementen. Zeer belangrijk is hierbij de diameter van de vaten. Ook de hoogte en de breedte van de stralen, de doorsnede van de vezels en de groeiring breedte spelen een rol bij de aard van de nerf. We onderscheiden een fijne, matige fijne, matig grove en een grove nerf. In de praktijk hoort men nogal eens de onjuiste uitdrukking ‘fijndradig’ terwijl men dan bedoelt: fijn van nerf.

Kleur: De natuurlijke kleur van het hout van een bepaalde boomsoort kan veranderlijk zijn, niet alleen tussen bomen van eenzelfde soort onderling, maar zelfs binnen één stam. De kleur van het hout kan na het kappen van de boom en ook na de verwerking van het hout veranderen. Hierbij speelt onder meer het verlies aan vocht een rol. Er zijn houtsoorten waarbij zich onder invloed van licht grote veranderingen in kleur voordoen. Bij wengé gaat de oranjegeel tint over in chocoladebruin met (soms) een violette gloed. Behalve licht heeft ook lucht (zuurstof) invloed op de kleur. In het algemeen worden donkere houtsoorten na verloop van tijd lichter en lichte houtsoorten donkerder.