Neem contact op

+31 (0)36 523 11 10   

info@wilcokoelinterieur.nl

Like ons op Facebook

Werkwijze

Bezoek toonzaal

Bij de eerste kennismaking bespreek ik met u uw ideeën en wensen. Wij bespreken de functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en uitvoering van het gewenste maatwerk. Wij kunnen u helpen met de keuze van materiaal en u ook andere mogelijkheden laten zien. Samen komen we er altijd uit. Het één en ander zullen wij onderbouwen met de in ons toonzaal aanwezige modellen, systemen en materialen. Wij geven aan op welke wijze uw ideeën binnen het beschikbare budget gerealiseerd kunnen worden. Als u op basis van dit gesprek verder wilt gaan, maak ik een schetsontwerp. Het schetsontwerp is een globale weergave van het maatwerk meubel.

 

Materiaalkeuze

Een meubel kan gemaakt worden van massief hout maar ook van gefineerd plaatmateriaal, beplakt met een houtsoort van uw keuze. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kleur en tekening en is daarom erg bepalend voor het eindresultaat.

Wij werken met veel verschillende houtsoorten, bij voorbeeld beuken, essen, esdoorn, eiken, noten, kersen etc.

Als u meer van kleur houdt is het uiteraard ook mogelijk om plaatmateriaal in de door u gewenste kleur te laten spuiten. Elk gewenste kleur is mogelijk, zolang het merk met bijbehorende kleurnummer bekend is. Dit kan bijvoorbeeld een RAL, Flexa, Sikkens, NCS of Histor kleur zijn. Wij hebben diversen kleurenwaaiers ter beschikking. U heeft een ruime kleurkeuze!

De afwerking van de massief houten en gefineerde meubels vindt plaats met olie en was die zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Meubels die op deze manier zijn afgewerkt hebben een mooie, natuurlijke uitstraling. U kunt hierbij o.a. denken aan een kleurbeits of een monocoat olie.

 

Definitief ontwerp en offerte

Als u na bespreking van het schetsontwerp serieus overweegt het meubel te laten maken, dan maken wij een impressie. Een impressie bestaat uit een weergave van het gewenste meubel, uitgewerkt in tekeningen met exacte maatvoering. Kleine aanpassingen zijn op een later tijdstip soms nog mogelijk. Bij dit ontwerp ontvangt u de definitieve offerte, zodat u weet wat het maken van uw meubel u kost.

 

Exact inmeten

Na akkoord van de offerte, zullen wij contact met u opnemen voor een inmeetafspraak. Tijdens deze afspraak wordt de opdracht exact door ons ingemeten. Het gaat tenslotte ook om maatwerk… Ook is er de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten voor de details. U heeft ook de mogelijkheid om een vervolgafspraak in ons toonzaal te maken om de opdracht verder te bespreken.

 

Inkoop materiaal

U heeft, op basis van het definitieve ontwerp en de offerte, besloten het ontwerp van uw meubel of kast op maat daadwerkelijk te laten maken. Na ontvangst van de ondertekende offerte en een aanbetaling voor aankoop van de benodigde materialen, wordt er een planning gemaakt en worden de benodigde materialen ingekocht.

 

Realisatie

Als u een losstaand meubel laat maken, dan wordt het meubel in de werkplaats gemaakt. Wanneer u een geïntegreerd meubel of interieur laat maken, dan worden de materialen in de werkplaats globaal op maat gemaakt en volgt de exacte afwerking op locatie.

 

Installatie

Het meubel wordt bij u thuis afgeleverd en, indien afgesproken, geïnstalleerd en geplaatst. Het enige wat wij u vragen is om te genieten van het geleverde maatwerk.